Смачний куліш - 13 Жовтня 2016 - Довгалівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Субота, 10.12.2016, 19:24

Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Смачний куліш
13:18
Смачний куліш
Куліш заслужено вважається шедевром української кухні. За популярністю він поступається, хіба що, українського борщу.

На столах куліш з'явився з подачі запорізьких козаків, які готували його під час походів і далеких поїздок, т. К. Це блюдо не вимагало ні особливих умов, ні точної рецептури, ні спеціальних кулінарних навичок..

Пізніше він набув поширення на всій території України і навіть здобув шанувальників в країнах ближнього зарубіжжя. Сьогодні куліш або, як його називають у народі, «польовий супчик», є неодмінним атрибутом пікніків і посиденьок біля вогнища.

Візитною карткою українкою кухні є простота приготування і ситність страв. І куліш в цьому відношенні - не виняток. Обов'язкових інгредієнтів всього 2: крупа і сало.

Решта продукти - на вибір. Це може бути м'ясо, гриби, овочі, зелень та ін

Крупу для кулешу можна брати будь-яку, найчастіше використовують пшоно. Знавці кулінарних традицій варять його окремо від інших продуктів і додають у вже практично готову страву.

Для засмажкою традиційно використовується свиняче сало, краще з м'ясною прорізом. Хоча останнім часом не меншою популярністю користуються рецепти з яловичиною, тушонкою і навіть сосисками.
Заправляють готову страву часником і зеленню.

Дякуючи нашим кухарям, ми теж мали чудову нагоду посмакувати чудовий український куліш.
Переглядів: 24 | Додав: shebruk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]